6 نکته طلایی در طراحی نقشه خانه ویلایی

رویای داشتن ویلای مدرن در سر بسیاری از افراد که همواره به دنبال بهترین ها هستند میچرخد و مطمئناً داشتن یک ویلای زیبا و مدرن نیازمند طراحی نقشه خانه ویلایی فوق العاده حرفه ای می باشد. با طراحی نقشه خانه ویلایی حرفه ای توسط مهندسین معمار حرفه ای رویای ود را به بهترین نحو به واقعیت تبدیل کنید.

مطمئناً ساخت یک ویلای زیبا به تجربه کافی در زمینه ساخت و طراحی ویلا نیازمند است است و مطمئناً تجربه و تخصص زمانی بدست می آید که پروژه های مختلف ویلایی را از صفر تا صد به دفعات مختلف بنا نهاده باشیم، تیم مهندس برخورداری از بزرگترین و کارکشته ترین تیم های طراحی ویلا در شمال کشور هستند که از صفر تا صد اجرا و ساخت خانه ویلایی را با شما قدم به قدم برنامه ریزی کرده و طی زمان بندی دقیق بدون اتلاف وقت پروژه را به شما تحویل می دهند ، رضایت مشتریان گویای این مهم می باشد.

6 نکته طلایی در طراحی نقشه خانه ویلایی

در ادامه به شرح 6 نکته طلایی در طراحی نقشه خانه ویلایی میپردازیم که لازم است قبل از شروع کار، این موارد را بدانید :

1- هدف از ساخت ویلا و طراحی ویلا چیست؟

هدف های زیادی برای طراحی نقشه خانه ویلایی و در نهایت ساخت ویلا نسبت به شرایط فرد سازنده می تواند وجود داشته باشد به طور مثال فردی صرفاً برای سرمایه گذاری می خواهد ویلا بسازد یا فرد دیگری نسبت به نیازهای خانواده خود و همینطور داشتن مکانی آرام برای استراحت کردن نیاز به ساخت ویلا دارد.

پس ابتدا باید هدف را در نظر بگیریم و سپس به سراغ منطقه‌ای که دوست داریم ویلای مان در آنجا بنا شود برویم و فکر کنیم که آیا دوست داریم ویلای ما در منطقه گرمسیر بنا شود یا سردسیر و یا در منطقه ای شرجی برای مثال اگر در شهرهای شمالی کشور ویلا داشته باشید در مناطقی که نزدیک به دریا هستند مطمئناً سه ماه تابستان هوا بسیار شرجی خواهد بود ولی در مناطق کوهستانی شمال کشور ، هوای خشک تر و خنک تر را تجربه خواهید کرد ، پس قدم اول رو باید با تصمیم گیری های مهمی پشت سر بگذاریم !

2- جانمایی راه پله در کدام قسمت از نقشه ویلا باشد؟

به نظر مهمترین موردی که باید در طراحی نقشه خانه ویلایی در نظر گرفت این است که محل قرارگیری راه پله را در طراحی پلان ویلا در ابتدا مورد بررسی قرار بگیرد و تصمیم گیری نهایی برای آن انجام شود. انتخاب موقعیت مناسب برای قرارگیری پله در نقشه ویلایی تاثیر بسیار مستقیمی در طراحی سایر قسمت های ساختمان دارد و خیلی می‌تواند در زیبایی بنا نقش مثبتی ایفا کند.

برای مثال بعد از مشخص کردن موقعیت پله می‌توان به سر در اصلی ویلا ، دسترسی های داخلی نقشه ویلا ، پارکینگ ویلا و قسمت پارکینگ و فضای سبز را می توان مشخص کرد و در صورتی که ویلا دارای طبقه همکف و یا طبقه زیرین باشد ، می توان آنها را به راحتی جایگذاری کرد.

قانون تعریف شده و کاملی در رابطه با قرارگیری پله ها در نقشه ویلا وجود ندارد ، پس باید نسبت به مواردی که در پروژه تعیین می گردد ، مانند : خواسته کارفرما ، محدودیت های پروژه و عوامل دیگری مانند زیربنای ویلا ، فرم هندسی زمین و تعداد واحد ها میتوان پله ها را در طراحی نقشه ویلا جاگذاری کرد.

3- ورودی ویلا از کدام طرف باشد؟

ورودی ویلا اصولاً محوطه سازی میشود و روی زیبایی محیطی آن هم کار میشود ، پس خیلی مهم هست که ورودی ویلا را درست انتخاب کنیم که البته این مورد باید نسبت به سنجیدن بخشهای مختلفی از طراحی و همچنین محل قرارگیری خیابان و کوچه انتخاب شود.

4- محل قرارگیری آشپزخانه در کدام قسمت از ویلا باشد؟

وارد هر خانه ویلایی که می شویم یکی از جاهایی که خیلی به چشم میاد محل قرارگیری آشپزخانه است به همین دلیل بررسی و پیدا کردن بهترین مکان برای اجرای نقشه آشپزخانه در طراحی نقشه خانه ویلایی یکی از بحث های مهمی است که بسیار زیاد در زیبایی داخلی ویلا تاثیر گذار است به همین دلیل نکاتی را برای در نظر گرفتن بهترین موقعیت برای کشیدن نقشه آشپزخانه در ویلا به شما میگم که در هنگام طراحی آشپزخانه بهتره این موارد رو در نظر داشته باشید.

چند نکته مهم در جانمایی آشپزخانه :

  • مساحت آشپزخانه بهتر است ۱۰ درصد یا بیشتر از زیربنای مفید ویلا باشد
  • اگر در ویلا تراس دارید بهتر است از طریق آشپزخانه دسترسی داشته باشد
  • نور مناسب و همچنین تهویه مناسب را برای آشپزخانه در نظر بگیرید
  • دسترسی آشپزخانه پذیرایی نشیمن من و غذاخوری خانه باید بسیار راحت و نزدیک باشد

5- فضای اتاق خواب ، سرویس و پذیرایی چگونه طراحی شود؟

مطمئنا بعد از اینکه جای پله ها و آشپزخانه مشخص شد ما باید پلان را به دو قسمت تقسیم کنیم :

  • یک قسمت برای فضاهای خصوصی مانند اتاق ها و همینطور سرویس ها و حمام ها
  • قسمت دوم برای فضاهای عمومی تر مثل نیمه ای که در آن آشپزخانه و غذاخوری و پذیرایی قرار میگیرد

البته اگر بخواهیم دقیق‌تر بگیم اینطور است که بعد از مشخص شدن محل قرارگیری پله باید یک تقسیم بندی کلی نسبت به متراژ برای در نظر گرفتن هر کدام از فضاهای خصوصی و نیمه خصوصی و عمومی در طراحی نقشه ویلا انجام گردد. حالا ما در مورد محل قرارگیری آشپزخانه و مواردی که لازم است رعایت بشه صحبت کردیم و گفتیم که بهتر است اتاق هایی که برای نشیمن و ناهارخوری (سالن هال و پذیرایی) در نظر گرفته شده نزدیک به آشپزخانه و در قسمتی که آشپزخانه قرار گرفته باشد، به این نحو که دید مهمان ها نسبت به آشپزخانه کمتر باشد. یعنی به نحوی پشت به آشپزخانه باشد و محل قرارگیری تلویزیون و باقی موارد به سمت مهمان ها باشد.

ولی در نیمه ای از خانه که سرویس ها و اتاق خواب ها قرار گرفتند باید دقت بسیار بیشتری انجام دهید ، مثلا : باید موقعیت های قرارگیری اتاق ها رو دقیقا بررسی کنید شاید بشه چینش رو طوری انجام داد که از فضا استفاده بهتری بشه برای مثال شاید بهتر باشه یکی از اتاق خواب ها رو دارای حمام و دستشویی طراحی کنیم اصطلاحا اتاق بزرگتری است و به آن اتاق خواب مستر می گویند .

بهتر است اتاق خواب ها را به نوعی طراحی کنیم که یکی از دیوارهای مابین آنها برای هر اتاق دارای کمد دیواری باشد.سرویس دستشویی و حمام هم بهتر است در نزدیکی اتاق ها جاسازی شوند.اگر برای دسترسی به اتاق ها و سرویس ها راهروی در نظر گرفته شود بسیار عالی است.

6- تعیین محل پارکینگ و ریزه کاری های نهایی نقشه

در این مرحله اصولاً کل پلان آماده شده و سراغ ریزه‌کاری‌ها و همینطور مواردی مانند جای پارکینگ و ستون گذاری پلان ساختمان میریم. بهتر است ابتدا محل قرارگیری ماشین ها را در هنگام طراحی نقشه ویلا مشخص کنید ، چرا که ستون گذاری ها بهتر است نسبت به محل قرارگیری ماشین ها باشد تا به راحت ترین شکل ممکن ورود و خروج ماشین ها در پارکینگ صورت گیرد ، دقیقا مشکلی که خیلی از ویلاها دارند این هست که ستون گذاری را انجام می‌دهند و بعد آن میبینند که چقدر ورود خروج ماشین ها سخت است.

موارد دیگری مانند محل قرارگیری تاسیسات ساختمان ، لوله کشی ها ، داکت ها ، سیم های برق ، کابل های تلفن و خیلی از موارد دیگر جزو مواردی است که باید در انتها به آنها رسیدگی شود. اما موارد دیگری هم هستند که در طراحی پلان ویلا تأثیرگذار باشند ، مانند ابعاد و مساحت زمینی که در آن ویلا میسازند، شکل کلی زمین و همینطور شیب دار بودن یا نبودن زمین ، خواسته ها و نیازهای کارفرما دسترسی ها به زمین و محدودیت ها و شرایط و قوانین شهرداری در اون منطقه و در نهایت نوع ویلا ، برای مثال ویلا دوبلکس باشه و یا یک ویلای معمولی ، و همینطور فضایی که برای حیاط ویلا در نظر گرفته میشه

نتیجه گیری :

بهتر است کار طراحی نقشه خانه ویلایی رویاییتون رو با تحقیق حرفه ای به یک تیم حرفه ای بسپارید تا بعد از تحقیقات محیطی نسبت به زمین و منطقه و دسترسی ها بتوانند ، بهترین پیشنهادها را به شما داده و کاملا ذهن شمارا نسبت به احتمالات و احتیاطات روشن کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

پرسش و پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 15 =