اگر بخواهیم پیمانکاری ساختمان را در یک جمله خیلی ساده تعریف کنیم باید بگیم پیمانکاری ساختمان به تمام فعالیت هایی گفته میشود که در رابطه با ساخت و ساز یک ساختمان مسکونی تجاری یا صنعتی توسط یک فرد حقیقی و یا یک شرکت انجام می شود که تمامی کارهایی مثل تهیه مصالح اولیه ساخت و ساز حمل و نقل مصالح و همینطور ساخت و ساز و اجرای کامل پروژه از سری وظایف پیمانکار ساختمان پروژه میباشد.
وظایف پیمانکار ساختمان
قبل از اینکه بدانیم وظایف پیمانکار ساختمان چیست باید به این نکته توجه کنیم که پیمانکاری ساخت ویلا در شمال اصولاً باید طبق یک قرارداد کاملاً رسمی بین کارفرما و مجری کار که همان پیمانکار میباشد منعقد گردد و تمامی مراحل کار طبق قرارداد پیش برود ، البته که مسئولیت پذیری و تعهد به تمامی مفاد قرارداد از طرف کارفرما و مجری یا همان پیمانکار بسیار مهم است و می تواند در سرانجام یا ماه عسل پروژه نقش مهمی داشته باشد پس باید گفت : مهمترین کار شما به عنوان کارفرما قرار داد اصولی بستن است.
پیمانکار ساختمان کیست؟
پیمانکار ساختمان کیست؟ وظایف پیمانکار ساختمان شامل چه مواردی می باشد؟ در واقع این فرد شخصی است که تخصص کافی را در حوزه ساخت و ساز ساختمان اعم از نقشه کشی ساختمان و نقشه کشی ویلا ، محوطه سازی ساختمان و معماری ساختمان و همچنین اطلاعات کافی در مورد ساختمان مصالح ساختمان سازی و همینطور مقاوم سازی ساختمان ها دارد که این شخص می تواند حقیقی یا حقوقی باشد.
برترین پیمانکار ساختمان در استان مازندران بدون شک مهندس برخورداری و تیم پیمانکاری ساختمان مهندس برخورداری هستند ، این موضوع با فاصله بسیار زیاد از سایر همکاران قابل مشاهده هست ، فقط کافیه نمونه کارهای پیمانکاری ساختمان ها را در زیر مشاهده کنید
مهمترین وظایف پیمانکار ساختمان
- پیمانکار ساختمان باید بهترین نوع مصالح را بشناسد و برای ساخت و ساز یک ساختمان بهترین مصالح را تامین و به موقع پای کار برساند ، پیمانکار ساختمان باید با کیفیت ترین مصالح ساختمانی را تهیهکرده و همچنین دقت و توجه داشته باشد که کارکنان در طول پروژه از این مصالح استفاده کنند. پیمانکار ساختمان باید با تامین کنندگان مصالح ساختمانی ارتباط داشته باشد تا بتواند در صورت فقدان یکی از آنها، دیگری را جایگزین کرده و پروژه را بهپیش ببرد.
- پیمانکار ساختمان باید قدرت تصمیم گیری سریع داشته باشند و بتوانند با برنامهریزی صحیح و دقیق پروژه را به موقع و کامل طبق خواسته کارفرما تحویل دهد.
- پیمانکار ساختمان بهتر است فردی خلاق باشند و نگاه فنی سیستماتیک به پروژه داشته باشد.
- یکی از وظایف پیمانکار ساختمان خوب این است که بهتر است تیم کاری با تجربه و خلاق و حرفه ای برای پروژه های خود داشته باشد.
- یک پیمانکار ساختمان خوب باید نکات مالی را بسیار عالی برآورد کند و بتواند هزینه ها را به بهترین شکل مدیریت کند ، توجه به بودجه پروژه نیز یکی دیگر از وظایف پیمانکار ساختمانی است. صرفهجویی در هزینهها و پیش بردن اقدامات متناسب با بودجه، مهم بوده و نباید نادیده انگاشته شود. جلوگیری از افزایش هزینه و اتمام پروژه متناسب با بودجه تعیینشده، گام مهمی بوده و میتواند در سابقه پیمانکار ساختمان، امتیاز مثبتی تلقی شود.او باید کلیه تغییرات و پیشرفتهای پروژه را بررسی کرده و در نهایت مطابق جدیدترین تغییرات، پروژه را بهپیش برده و رضایت کارفرما را برآورده کند.
- برنامه ریزی برای استخدام کارکنان و کارگران در قسمت های مختلف پروژه به طوری که روزی نباشد که پروژه به دلیل نبود کارگر بخوابد.
- قانون مند انجام شدن تمام کارها در پروژه ساخت و ساز از لحاظ فنی به عهده پیمانکار ساختمان می باشد.
- نظارت دقیق در راستای پیشرفت درست و به موقع و طبق نقشه ساخت و ساز از وظایف پیمان کار ساختمان می باشد.
- پیمانکار ساختمان موظف است کلیه مقررات ایمنی را در ساختمان و برای تمامی کارکنان رعایت کند و مسئول هرگونه حادثه پیمانکار ساختمان است.
- تهیه وسایل خدماتی و حفاظتی برای کارکنان به عهده پیمانکار است.
وظایف پیمانکار ساختمان تا تحویل پروژه
بهتر است پیمانکار ساختمان روزانه وظایف خاصی را به انجام برساند تا پروژه باکیفیت دلخواه و در زمان مقرر تحویل شود، برنامهریزی روزانه و هفتگی جهت اجرای پروژه پیمانکاری ساختمان مهم ترین وظیفه پیمانکار ساختمان است، او جهت اجرای پروژه افراد متخصصی را استخدام کرده و جهت اجرا و تکمیل پروژه جدول زمانی را تدوین کرده و کلیه پرسنل را موظف به پیروی از جدول زمانی میکند تا پروژه ساختمانی به نحو احسن اجرا و تکمیل شود.
اگر هر کدام از کارکنان، وظایف و مسئولیتهای خود را به نحو احسن انجام نداده و در انجام وظایف کوتاهی کنند، پیمانکار ساختمانی موظف است به مورد رسیدگی کرده و درصورت لزوم کارگران پرتلاش را جایگزین کند تا پروژه به نحو احسن اجرا شود. نظارت و بررسی بر میزان پرداختی کارکنان یکی دیگر از وظایف پیمانکار ساختمان است.
اجرا و تکمیل پروژه براساس شرایط زمانی و مکانی متفاوت و توجه به قوانین ساختوساز از مهم ترین وظایف پیمانکار ساختمانی بوده و بنابراین باید کلیه اقدامات پیمانکاران جزء را بررسی کرده و در صورت مشاهده هر گونه تخلف و تخطی، موارد را گوشزد کرده و مانع کارشکنیهای بعدی شود.
ویژگیهای پیمانکار ساختمان حرفهای
برآورد شده که یک پیمانکار خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد تا مورد توجه کارفرمایان قرار گیرد، بیاید و چند مورد رو باهم بررسی کنیم :
1- تصمیمگیری سریع و قاطع پیمانکار: مهم ترین ویژگی پیمانکار ساختمان خوب و حرفهای است که او را از بقیه متمایز میکند. نحوه تصمیمگیری متناسب با پروژه به اجرای آن کمک درخور توجهی میکند. آگاهی نسبت به تصمیمات و اجرای قاطعانه آنها باعث متمایز و متفاوت بودن پیمانکار ساختمانی نسبت به سایرین خواهد شد
2- مهارت پیمانکار ساختمان: مهارت مدیریت و رهبری ویژگی خاص پیمانکار ساختمانی و بنوعی از وظایف پیمانکار ساختمان است و اگر پیمانکاری چنین ویژگی داشته باشد میتواند کلیه پرسنل پیمانکاران جزء را بهخوبی مدیریت کرده و پروژه را بهخوبی بهپیش ببرد. کارکنان و کارگران باید براساس پروژه، وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند و هرگز در انجام آنها کوتاهی نکنند.حل مشکلات کارگاهی آخرین وظیفه پیمانکار است.
حل مشکل و جلوگیری از توسعه و گسترش آن میتواند به تحویل به موقع پروژه کمک کند. ایجاد نتایج مثبت حاصل از حل مشکلات، در سابقه کاری پیمانکار، امتیاز مثبتی محسوب میشود.در کل میتوان گفت که پیمانکاران ساختمانی افراد وظیفهشناس و با مسئولیتی هستند و تجربه و قدرت باعث متمایز شدن آنها نسبت به سایرین خواهد شد.
نتیجه گیری از این مقاله:
در این صفحه 10 مورد از مهم ترین وظایف پیمانکار ساختمان را معرفی کردیم و گفتیم پیمانکاران ساختمان مدیرانی هستند با اختیار کامل از طرف کارفرما که بر تمام جنبه های یک پروژه نظارت می کنند ، مانند : انتخاب تیم کارکنان ، انتخاب نوع مصالح ، زمانبندی پروژه و هر آنچه برای بهتر ، دقیقتر و به موقع انجام شدن پروژه لازم است را پیش بینی و برآورد میکنند.